כתבה מגזינית: הגוף המוביל בישראל בלימודי ביטוח

משכן חדש ומתקדם, הנהלה חדשה, צוות מרצים חדש, ריענון תכניות לימודים וקבלת הכרה רשמית – אלה השינויים מרחיקי הלכת שחלו במכללה לפיננסים וביטוח של הלשכה. אשר סייפר, יו"ר המכללה: 1,200 תלמידים למדו במסלולים השונים במחצית השנה הראשונה ועוד היד נטויה

לפני קרוב לשנתיים נחנך ברוב הדר משכנה החדש של המכללה לפיננסים ולביטוח של לשכת סוכני הביטוח. מאות אלפי שקלים הושקעו במעבר למבנה החדש שברחוב המסגר 42 בת"א – מעבר שלא היה מובן מאליו כלל וכלל ודרש יוזמה ונחישות, לצד ההשקעה הכספית הניכרת בסיועו של יו"ר איילון, לוי רחמני.

"מעבר המכללה למשכנה החדש היה המטרה העיקרית של הוועדה במהלך הקדנציה האחרונה", אומר סו"ב אשר סייפר, יו"ר המכללה. "עם כניסתי לתפקיד, קיבלתי מוסד מיושן והיה ברור שהוא מחייב רענון. המכללה סבלה ממכלול בעיות בניהול, בתשתיות, בצוות ההוראה ובתכניות הלימודים. המוסד לא תאם את הרמה הנדרשת ממוסד השכלה גבוהה מודרני שתלמידים אמורים לשבת בו בנוחות וללמוד. כשנכנסתי לתפקידי, נמצאתי שם למעשה לבדי. לא היה לי ועד מנהל וסברתי שאי אפשר לקדם מוסד אקדמי בלי צוות ניהול מלא. שכרנו יועץ ארגוני מיוחד לבחון את המצב ולייעץ לנו דרכי פעולה, ובעקבות הדוח המיוחד שפרסם, הוקם ועד מנהל ובו משתתפים נציגי המחוזות הגדולים. בוועד המנהל ישנם 7 חברים וכל-אחד תורם את חלקו. אני כבר לא לבד פה וזה מצוין".

שכרנו שירותי יועץ ארגוני ואדריכל; ההשקעה הכספית – ניכרת

הקמת ועד מנהל הייתה רק הצעד הראשון בפעילותו של סייפר כיו"ר. בעצת היועץ הארגוני המיוחד, הוחלט לאתר למכללה מבנה חדש ומשודרג, אשר יוכל לא רק לספק תשתית לימודים ראויה לתלמידיו, אלא גם להגדיל את מספר התלמידים ולהרחיב את פעילות המוסד.

את זה אי אפשר היה לעשות לבד, מסביר סייפר. "קבוצת תומכים גדולה מלווה את המכללה מזה למעלה משנה וחצי. כשנכנסתי לתפקיד, מצאתי שהמכללה עבדה בלי שיטת עבודה מוסדרת. בעצה אחת עם המנכ"ל הקודם של הלשכה התחלנו לפעול כדי לארגן מחדש את המכללה. ביקשנו מהיועץ החיצוני שנשכר שיחווה דעתו וייתן המלצות כיצד יש להפעיל את המכללה ולהקים את המסגרת הארגונית החדשה; כיצד יש לבנות כיתות לימוד ומסגרת מנהלתית של המכללה, והסכמנו שיש להשקיע סכומי כסף גדולים לשם כך. ראשית הוחלט להעביר את המכללה למשכנה החדש. במקום 2 כיתות לימוד יש לנו כעת 4 כיתות לימוד. כדי להחליט איך יחולקו הכיתות, הושקעה עבודה רבה מאוד בתכנון. לצד היועץ הארגוני, הפעלנו גם אדריכל. מנכ"ל הלשכה, רענן שמחי, ומנהל המכללה, רונן דניאלי, לקחו חלק פעיל בתכנון, הושקעו עשרות שעות עבודה, כולל מעורבות של יו"ר ליסוב, אלי אנגלר; הייתה השקעה כספית ניכרת מאוד בהסבת המבנה ללימודים. כשאני מסתכל על התוצאה, אני מרוצה מאוד. כל זה לא היה מצליח לולא מסירותו המוחלטת של המנהל רונן דניאלי, הנמצא בסה"כ כשנה בתפקיד, ומנכ"ל הלשכה. השניים באמת עושים עבודת קודש בלי מגבלות זמן. השעות שהם מבלים במקום הן מעל ומעבר לכל המתוכנן", מחמיא סייפר.

פתיחתה המחודשת של המכללה אכן הזרימה דם חדש בעורקי המוסד הוותיק, ונראה כי עוררה אותו לתחייה מחודשת. אבל במעבר לבדו ובתשתית המשודרגת אין די. כדי לשקם מוסד לימודים יש צורך לבנות לו גם תכנית לימודים נכונה וצוות מקצועי ואיכותי. זה, אומר סייפר, היה אכן השלב הבא…